Over Hamza en Khalid

Twee mannen met een grote liefde voor comedy, maar de één is geduldig en de ander is ongeduldig. Hoe past dit goed bij elkaar, zou je denken? We vragen het onszelf soms ook nog steeds af, maar als het klikt, dan klikt het. Zo zijn we in 2010 bekend geworden in de comedywereld dankzij het Turkse journaal en gingen we viral met Borrelnootjez.

Al van jongs af aan wilde Hamza het verschil maken op creatief vlak en zag hij dan ook een rijk leven voor zich als creatief brein van Borrelnootjez. Samen zijn we het beste duo van de Benelux als de meest enthousiaste, crazy sketchmakers van Marokkaanse afkomst (vinden wij zelf, we hopen jij ook).

KHALID AKOUZDAME (34)

Zoon van Benissa en Fatima
Brabant – Oss

Hobby’s: voetbal, formule 1, lezen en de geschiedenis van Marokko
Passies: acteren, entertainen, vooral veel genieten en chillen met de meest dierbare mensen om me heen
Wie en wat ben ik: loyaal, spontaan, ongeduldig, spraakzaam en analytisch

HAMZA BENMIRA (39)

Zoon van Abelmajid en Amina Brabant – Veghel

Hobby’s: voetbal, films, creatief bezig zijn, cultuur, mensen vermaken, chillen met mijn dierbaren, schaken, fantaseren en slapen
Passies: comedy, film en voetbal Wie en wat ben ik: geduldig, empathisch, sociaal, oprecht, trouw, lui en analytisch

Van inspiratie naar inspireren

“Hoe komen jullie toch altijd aan die prachtige sketches”, wordt ons veel gevraagd. We vinden het leuk om inspiratie te halen uit de dagelijkse dingen. We kijken veel naar mensen in talloze situaties. Hoe praten ze, waarover praten ze, hoe bewegen ze en hoe reageren ze op bepaalde vragen. Super interessant, maar vooral ook érg goed voor de comedy sketches van Borrelnootjez. Dus ja, wie weet komt er ook wel een mooie uitspraak van jezelf voorbij tijdens onze show!

Onderscheidend en verfrissend

Anders naar de zaken kijken en dus ook anders doen, dat is wat ons onderscheidt. Wij kijken met gepaste afstand naar de showbizz. Mensen doen tegenwoordig alles voor een beetje bekendheid en dat vinden wij erg grappig. “Goede comedy”, zeggen we dan ook wel tegen elkaar. Weer een beetje mooie inspiratie voor onze sketches.

We maken relatief weinig content, daar onze focus veel meer ligt op kwaliteit dan op kwantiteit. We willen dat mensen ons echt goed leren kennen van de beste sketches, omdat ze ons geweldig en uniek vinden. Niet omdat ze simpelweg elke week een nieuw eenvoudig filmpje van ons kunnen bekijken.

Daarnaast bevinden we ons graag onder de mensen. Na onze theatershows maken we graag een praatje en we blijven hoe dan ook, in elke situatie altijd onszelf. Dat is wat de mensen aan ons waarderen. Ook geven we dramalessen op scholen en bij bedrijven, waar we met veel humor de kneepjes van de comedy door willen geven aan andere generaties. Het grootste compliment dat wij kunnen krijgen van fans is wanneer ze aangeven dat iets uit onze sketch verschil heeft gemaakt in hun leven.

Identiteitscommissie

Wat kan er tegenwoordig nog wel en wat kan er eigenlijk niet? Als comedian is het de bedoeling dat je alles in de vorm van comedy mag sketchen en daar staan wij dan ook helemaal achter. Onze sketches bestaan uit rake grappen die gewoon kletsuhhh. Dus, wij zeggen: “Schijt! We gebruiken deze grap gewoon. Deze is te goed om alleen voor onszelf te houden. Wij delen en gunnen graag onze zieke creativiteit. “Liever één geniaal moment, dan helemaal viraal gaan met een hele reeks aan slechte content!”. Daarnaast hebben we een identiteitscommissie die zich buigt over onze sketches, zodat we zeker weten dat onze grappen eerst goed beoordeeld worden vanuit professioneel oogpunt.

Als onze ouders het aankunnen…

Wij willen ieder stukje content dat we maken schaamteloos kunnen kijken met onze ouders. Een belangrijk motto voor ons, afkomstig van Dave Chapelle. Deze grootheid zei ooit: “You know you must be doing something right if old people like you!”. En dát is exact waar Borrelnootjez voor staat!

Ga jij onze film bekijken?

Gouden sketches maken is niet het enige wat wij doen. We zijn namelijk ook bezig met een vet project in de vorm van een film, waar wij dan ook enorm enthousiast over zijn. Onze toekomstige film is niet zomaar een film, maar een bijzondere film over de eerste generatie gastarbeiders uit Marokko (onze voorouders). Een ode aan de mensen die in het verleden voor ons Marokkanen hebben gestreden en waar wij dan ook meer dan trots op zijn. Iedere dag weer zijn we druk bezig met deze film en we hopen het in 2024 aan jullie te mogen presenteren. Houd ons ook om de reden goed in de gaten, want deze wil je zeker niet missen

En, waar kijken wij zelf naar?

Onze helden!

Wij willen ieder stukje content dat we maken schaamteloos kunnen kijken met onze ouders. Een belangrijk motto voor ons, afkomstig van Dave Chapelle. Deze grootheid zei ooit: “You know you must be doing something right if old people like you!”. En dát is exact waar Borrelnootjez voor staat!

We willen je graag nog wat meegeven

Blijf jezelf. Hoe dan ook, altijd. Wees goed voor anderen én voor jezelf. Geef om je familie en geef niet om de mening van de wereld. Negeer TikTok en Instagram, want dit is niet het echte leven.

Volg Borrelnootjez nu en mis niks van de beste sketchmakers van Nederland!

“ Ons probleem is dat wij te goed zijn en dat werkt in ons nadeel “